Question 1: are these similar to facehalo?
Answer: Truthfully the face halo is a little better; I think maybe it’s the texture that makes the difference. But these are a close second. I’ve tried a couple of other knock offs, and these are definitely the closest to the face halo that I’ve found.
Question 2: Do these have a layer of foam in the middle?
Answer: It feels like it could be foam, there is a thickness to them, not flimsy like a wash cloth. Hope this helps.
Question 3: Do they get smaller after you wash them?
Answer: No they stay the same size
Question 4: Can these be washed with your clothes?
Answer: These cotton pads are reusable and washable. I just throw it into the laundry bag that comes with the product when I do my laundry, and it always comes out as new!
Question 5: do they stay soft after washing?
Answer: Yes, it is my opinion that these keep their high quality texture & feel (softness) after being washed. After washing on gentle cycle I air dry them and fluff them up a little with my hand/fingers before hanging them to dry. Using a high quality chemical-free organic detergent will help keep the softness and fluffy te… see more
Question 6: How thick are these? What size is the makeup remover pad?
Answer: They are about 0.7-inch thick and more or less the size of your palm. The pads are made of premium materials as they are really soft and durable. It has been 2 weeks since I ordered them, and I am loving them so much that I don’t want to go back to my old cotton pads ever again.
Question 7: How often do you wash your pad? The set comes with 4; so, do I need two sets to make it through the week?
Answer: They are thick and you can use them on each side. I use them with an oil make up remover and dampen the pad slightly. Works great!
Question 8: If I dont use makeup, only non-tinted moisturizers, can I wash pads by hand & air-dry? Can pads be used more than once before washing?
Answer: Use once on one side of pad and once on the other side of pad - put in bag and wash with white clothes - fluff with fingers and air dry.